خواص نان چاودار برای سلامتی

به گزارش وبلاگ گل یخ، استفاده از نان چاودار می تواند یک پیشنهادی خاص باشد. این نان غنی به وسیله افرادی مصرف می گردد که به سلامت بدن خود اهمیت زیاد می دهند. تغییر از نان گندم به چاودار می تواند طیف وسیعی از مزایا را برای هم افراد به همراه داشته باشد. نان چاودار دارای ترکیباتی است که باعث می گردد یک ماده غذایی بسیار مفید برای رژیم غذایی روزانه باشد. شما می توانید این نان را برای صبحانه با به همراه یک غذای خورشتی نوش جان کنید. اما ما در این مقاله از خبرنگاران به خواص نان چاودار اشاره می کنیم تا شناخت خود نسبت به این نان را افزایش دهید.

خواص نان چاودار برای سلامتی

چاودار چیست؟

چاودار را می توان به راحتی حتی در خاک های فقیر از مواد مغذی نیز رشد داد. برخلاف گندم، چاودار در آب و هوای خشک و سرد به خوبی رشد می نماید. گندم و دانه چاودار به شدت شبیه به هم هستند. با این حال، دانه چاودار بلندتر است و شکل نوک تیزتری دارد. بعلاوه، خوشه های گندم چاودار حجم بیشتری نسبت به گندم دارند.

رقم های چاودار با رنگ های مختلف از قهوه ای مایل به زرد تا سبز مایل به خاکستری فراوری می شوند چاودار در معرض حمله قارچ خاصی به نام ارگوت است که آلکالوئیدهای سمی فراوری می نماید. بنابراین، عمل برداشت غلات لزوماً شامل برداشتن پوسته خمیر دانه های چاودار و تمیز کردن قبل از مرحله بعدی فرآوری است. با این کار، بخشی از ویتامین ها و مواد معدنی مفید از بین می روند. اما این فرآیند حذف مواد سمی بالقوه را تضمین می نماید.

ارزش غذایی چاودار

50 گرم چاودار حاوی مواد مغذی اعم از منگنز، فسفر، منیزیوم، پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، چربی و غیره است. چاودار همجنین منبع خوبی از ویتامین های گروه B از جمله B1 ،B2 ،B3 ،B5 ،B6 و B9 است. هرچه آرد چاودار تیره تر باشد، محتوای فیبر آن بیشتر است. آرد چاودار دارای شاخص گلیسمی پایین تری است و برای دیابت نوع 2 توصیه می گردد. افزایش ویسکوزیته توده غذایی، منجر به تاخیر در هضم نشاسته موجود در آرد چاودار می گردد.

بنابراین افزایش گلوکز خون پس از مصرف آرد چاودار در مقایسه با مقدار فراوری شده از آرد گندم کمتر است. شاخص گلیسمی پایین نان چاودار به سطح پایدار گلوکز خون یاری می نماید تا این نان به غذایی مناسب برای مبتلایان به دیابت نوع 2 تبدیل گردد. در 8 سال تحقیق به وسیله سازمان غذا و داروی ایالات متحده، معین شد که مصرف غلات کامل و عمدتاً چاودار با کاهش چشمگیر 31 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.

خواص نان چاودار برای بدن

از دیگر فواید نان چاودار برای سلامتی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1- نان چاودار پر از فیبر است

همه ما از نظر تئوری می دانیم که برای یاری به هضم و کلسترول باید در پی غذاهای پرفیبر باشیم اما یافتن غذاهای مناسب برای کاهش مصرف همواره آسان نیست. به طور کلی، نان چاودار دارای فیبر بسیار بالایی است و دو برابر بیشتر از بیشتر نان های استاندارد بر پایه گندم فیبر دارد. فیبر اضافی در نان چاودار به هضم غذا یاری می نماید و بعلاوه باعث احساس سیری طولانی مدت می گردد.

2- برای مدت بیشتری سیر می مانید

در سوئد نان چاودار به طور گسترده مصرف می گردد. زیرا مطالعات در این کشور نشان داده اند که خوردن این نان به عنوان بخشی از صبحانه باعث می گردد قبل از ناهار کمتر احساس گرسنگی کنید. خواص نان چاودار نشان می دهند که این ماده غذایی به کنترل اشتهای شما یاری نموده و در تمام طول روز احساس سیری در شما ایجاد کند.

3- مصرف گلوتن را کاهش می دهد

متاسفانه نان چاودار هنوز حاوی بعضی از پروتئین های مزاحم موجود در دانه های گلوتن است، بنابراین کسانی که دچار عدم تحمل یا بیماری سلیاک هستند، باید از مصرف آن اجتناب نمایند. با این حال، اگر می خواهید مصرف گلوتن را بدون اجتناب از مصرف آن کاهش دهید، چاودار می تواند جایگزین مناسبی برای آن شیرینی صبحگاهی باشد. نسبت به بیشتر نان های سفید، نان چاودار سطح پایین تری از گلوتن دارد، به همین علت است که بسیار متراکم بوده و برای افرادی که حساسیت کمی دارند، گزینه ای عالی است.

4- مملوء از مواد مغذی است

مواد مغذی مانند آهن، منیزیم و روی منابع اصلی هستند که خواص نان چاودار را نشان می دهند. اگر کمبود این مواد مغذی حیاتی را در بدن خود دارید، احتمالاً سطح انرژی پایین را تجربه می کنید. نان چاودار بعلاوه حاوی حدود دو برابر نان سفید پتاسیم است که برای تنظیم فشار خون بسیار مهم می باشد. در یک تکه نان چیزهای بیشتری به جز کربوهیدرات ها وجود دارند که باید در نظر گرفته شوند.

5- به جلوگیری از افت انرژی یاری می نماید

نان چاودار دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنی که خوردن نان چاودار باعث افزایش سطح قند خون و سپس کاهش شدید آن نمی گردد که این موضوع می تواند چند ساعت پس از صرف غذا احساس خستگی و کسلی را به کلی حذف کند. مطالعه ای به وسیله مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان داد که خوردن نان چاودار با فیبر بالا در تثبیت سطح قند خون در مقایسه با نان گندم بهتر است.

6- هورمون های شما را متعادل می نماید

نان چاودار مملوء از فیتواستروژن ها است، ترکیبات گیاهی که اثرات مشابهی با استروژن فراوری شده در بدن دارند. ثابت شده است که خوردن غذاهای غنی از فیتواستروژن، باعث افزایش سطح استروژن در بدن و یاری به تعادل هورمونی می گردد.

7- به حفظ سلامت قلب یاری می نماید

خواص نان چاودار در سلامت قلب ثابت شده است. خوردن نان چاودار می تواند از طرق مختلف سلامت قلب را تقویت کند. غلات مملوء از منیزیم است که به کنترل فشار خون یاری می نماید و محتوای فیبر محلول بالای آن در کاهش سطح کلسترول مؤثر است.

8- به پیشگیری از سرطان یاری می نماید

فیبر و ترکیبات زیست فعال موجود در چاودار، دارای خواص ضد سرطانی است و بنابراین می تواند به پیشگیری از سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ یاری کند. مطالعات دیگر نشان داده اند که پپتیدی به نام لوناسین موجود در نان چاودار، دارای خواص پیشگیری از سرطان است. یک مطالعه منتشر شده در مجله کنترل علل سرطان نشان داد که مصرف نان چاودار در دوران نوجوانی به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات یاری می نماید.

9- برای مبارزه با آسم عالی است

خواص نان چاودار برای سلامتی بچه ها می تواند بسیار ارزشمند باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که رژیم غذایی بچه ها نقش مهمی در احتمال ابتلای آنها به آسم دارد و نان چاودار به عنوان یکی از ویژگی های رژیم غذایی که ممکن است قادر به مبارزه با چنین خطراتی برای سلامتی باشد، بسیار عالی عمل کند.

10- عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد

نان چاودار حاوی نشاسته کمتری نسبت به گندم و قندهای آزاد بیشتری است که این نشان از فواید نان چاودار برای دستگاه گوارش دارد. این نان همراه با الیاف اثر محرکی بر روی فلور روده، به ویژه روی باکتری های بیفیدوباکتریا دارند، یعنی اثر پروبیوتیکی از خود نشان می دهند. پروبیوتیک ها تأثیر مفیدی بر تعادل روده دارد و در نتیجه عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشند.

11- سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است

آرد چاودار حاوی 30 درصد آهن بیشتر، دو برابر پتاسیم و سه برابر سدیم بیشتر از نان معمولی است. نان چاودار از جمله غذاهایی است که برای کم خونی توصیه می گردد. مهم تر از همه، این نان گنجینه ای از ویتامین هاست. لایه بیرونی دانه های چاودار آندوسپرم، درست مانند گندم، سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها به ویژه گروه B است.

کلام آخر

خواص نان چاودار را در بالا شرح دادیم، اکنون می توانید این نان خوشمزه را برای صبحانه و دیگر وعده های روزانه خود مصرف کنید. این نان را می توانید از نان فروشی ها محل خود تهیه کنید از مزایای بی مانند آن استفاده کنید. به شما پیشنهاد می کنیم نان چاودار را به همراه عسل و چای نوش جان کنید. به ویژه این نان را در وعده صبحانه مصرف کنید تا در تمام طول روز انرژی بالایی داشته باشید. به نظر شما نان چاودار می تواند تبدیل به یکی از خوراکی های دائمی سفره ایرانی ها گردد؟

منبع: اسنپ مارکت

به "خواص نان چاودار برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص نان چاودار برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید