3 طرز تهیه فرنی خانگی ساده و قالبی

به گزارش وبلاگ گل یخ، فرنی از جمله به خصوص در لیست است که خیلی سریع آماده می شود. طرز تهیه فرنی با آرد برنج، فرنی با نشاسته و فرنی با آرد گندم مرسوم است. فرنی را به صورت ساده و می توانید درست کنید. این دسر می تواند به عنوان یک برای تغذیه بچه ها و نوزادان هم مورد استفاده قرار بگیرید. در این مقاله از مجله خبرنگاران می توانید طرز تهیه فرنی را به چند روش مختلف را یاد بگیرید. در ادامه فیلم طرز تهیه فرنی را هم تماشا کنید.

3 طرز تهیه فرنی خانگی ساده و قالبی

طرز تهیه فرنی با نشاسته

زمان آماده سازی مواد: 5 دقیقه

زمان پخت: 20 دقیقه

مقدار کالری در 100 گرم فرنی با نشاسته: 199 کالری

مواد لازم فرنی با نشاسته برای 2 نفر

  • شیر پرچرب: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: 4 قاشق غذاخوری یا نصف لیوان دسته دار فرانسوی
  • نشاسته: 2 قاشق غذاخوری
  • گلاب و هل: به مقدار کافی (بیشتر برای طعم دهنده است و بهتر است که زیاد استفاده نشود.)

مراحل پخت فرنی با نشاسته

مرحله اول؛ شستن نشاسته

قدیمی ها در ابتدا نشاسته را با کمی آب شستشو می دانند تا اگر کثیفی داشت، برطرف شود. ولی نشاسته های امروزی تمیز هستند و نیازی به این کار نیست. در هر صورت اگر قصد شستن و تمیز کردن نشاسته را دارید، باید خیلی سریع به مقدار نصف استکان آب بر روی نشاسته ریخته و بعد کمی هم بزنید و آب را دور بریزید، فقط نباید اجازه بدهید که نشاسته با آب کاملاً مخلوط شود.

مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد فرنی

در دومین مرحله از طرز درست کردن فرنی با نشاسته باید بعد از تمیز کردن نشاسته ابتدا شیر سرد را در یک قابلمه بریزید. سپس نشاسته و شکر را به آن اضافه کنید. شعله زیر گاز را روشن کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود. هم زدن را تا زمانی که غلظت نشاسته به حد مناسب رسید، ادامه دهید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن هل و گلاب به فرنی نشاسته

سپس گلاب و هل و دیگر مواد را به فرنی اضافه می کنیم و باز هم می زنیم. بعد از چند دقیقه، فرنی را از روی اجاق گاز بر می داریم. در این دستور مواد فرنی نشاسته برای 2 نفر مناسب است. در صورت تمایل می توانید مقدار مواد اولیه را 2 تا چند برابر کنید.

طرز تهیه فرنی آرد برنج

مواد لازم فرنی با آرد برنج برای 2 نفر

مدت زمان آماده سازی: 5 دقیقه

مدت زمان پخت: 20 دقیقه

مقدار کالری در 100 گرم فرنی با آرد برنج: 250 کالری

  • شیر پاستوریزه پرچرب: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آرد برنج: 2 قاشق غذاخوری
  • آب: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: 4 قاشق غذاخوری
  • هل و گلاب به مقدار کافی (به مقدار ای که فرنی شما طعم خوبی بگیرد)
  • دارچین: به مقدار لازم (برای تزئین)
  • خلال پسته: به مقدار لازم (برای تزئین)

مراحل طرز تهیه فرنی با آرد برنج

مرحله اول؛ ترکیب کردن آرد، شکر و شیر

طرز درست کردن فرنی با آرد برنج درست شبیه به همان مراحل آماده کردن فرنی یا نشاسته است. در این طرز تهیه باید به جای استفاده از نشاسته، آرد برنج را به کار ببریم. در اولین مرحله از طرز تهیه فرنی با آرد برنج ابتدا شیر سرد را داخل یک قابلمه ریخته و سپس شکر و آرد برنج را به آن اضافه می کنیم.

قبل از اینکه ترکیب آرد، شیر و شکر را روی گاز قرار دهید ابتدا مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. آرد برنج حتما باید در شیر سرد حل شود. در غیر این صورت امکان گلوله شدن آن وجود دارد. در طرز تهیه فرنی زعفرانی باید زعفران آب شده را در همین مرحله به مواد اضافه کند.

مرحله دوم؛ پختن فرنی آرد برنج

در دومین مرحله از طرز تهیه فرنی با آرد برنج آن را روی شعله ملایم می گذاریم و آب را اضافه می کنیم. فقط دقت کنید که در طرز تهیه فرنی با آرد برنج باید فرنی را به طور مداوم هم بزنید تا آرد برنج گلوله گلوله نشود.

در نهایت وقتی که غلظت فرنی به حد نرمال رسید، هل و گلاب را اضافه کرده و باز به هم بزنید و بعد از ده دقیقه، آن را از روی اجاق برداشته و میل کنید. توجه داشته باشید که بعد از آماده شدن فرنی سریع آن را داخل کاسه های کوچک بریزید.

طرز تهیه فرنی با آرد گندم

مواد لازم فرنی با آرد گندم برای 2 نفر

مدت زمان آماده سازی مواد: 5 دقیقه

مدت زمان پخت: 20 دقیقه

  • آرد گندم: 2 قاشق غذاخوری سر پر
  • شیر: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • کره: 50 گرم
  • شکر: 2 و 1/2 قاشق غذاخوری
  • گلاب: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه فرنی با آرد گندم

مرحله اول؛ آرد گندم را الک کنید

برای تهیه فرنی با آرد گندم باید ابتدا آرد را دو مرتبه الک کنید.

مرحله دوم؛ آرد و شیر فرنی را ترکیب کنید

سپس آرد را به همراه شیر سرد در یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. بعد شکر را به آن اضافه کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید.

مرحله سوم؛ مواد فرنی را مدام هم بزنید

بعد از اینکه شکر به طور کامل در شیر حل شد، شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید. مواد فرنی آرد گندم را به طور مداوم هم بزنید تا شیر به جوش بیاید.

مرحله چهارم؛ کره را اضافه کنید

سپس کره را به فرنی اضافه کنید. وقتی کره آب شد، گلاب را هم اضافه کنید. مواد را همچنان هم بزنید تا فرنی به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح ببندد، یعنی نه خیلی شل باشد و نه خیلی سفت (توجه داشته باشید که فرنی وقتی سرد شد سفت تر و غلیظ تر می شود).

مرحله پنجم؛ فرنی را سرو و تزیین کنید

در نهایت شعله گاز را خاموش کنید و فرنی آرد گندم را در ظرف مناسب سرو کنید. وقتی فرنی خنک شد در صورت تمایل آن را با خلال پسته و بادام یا دارچین تزیین کنید.

طرز تهیه فرنی نشاسته مجلسی و قالبی

برای درست کردن فرنی مجلسی می توانید آن را به صورت فرنی قالبی تهیه کنید. برای این کار لازم است از قالب های دسر استفاده کنید. فرنی نشاسته برای این کار مناسب تر است. برای درست کردن فرنی قالبی باید آن را بعد از آماده کردن داخل قالب مورد نظرتان بریزید.

سپس اجازه دهید فرنی کاملاً سرد شود. چند ساعت آن را داخل یخچال قرار دهید. بعد از این که فرنی کاملاً سرد شد، سپس فرنی را بر روی یک ظرف برگردانید و آن را با خلال پسته، خلال بادام و … تزئین کنید.

طرز تهیه فرنی آرد برنج قالبی

برای درست کردن فرنی مجلسی و قالبی با آرد برنج نیز می توانید مقداری پودر ژلاتین به فرنی آرد برنج اضافه کنید تا قالبی و سفت شود. برای اضافه کردن پودر ژلاتین به فرنی در نظر داشته باشید که حتما ژلاتین را با آب حل کنید و بعد از اینکه فرنی کاملاً سرد شد، ژلاتین را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

اضافه کردن ژلاتین در زمانی که فرنی داغ است، موجب بریده بریده شدن آن می شود. در نهایت برای اینکه یک فرنی خوشمزه مجلسی داشته باشید، می توانید از هل و گلاب در هنگام پخت استفاده کنید.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه فرنی

  • بسکمک از افراد برای درست کردن فرنی به جای شیر از آب استفاده می کنند. طرز تهیه فرنی با آب درست شبیه به طرز درست کردن فرنی با شیر است. تنها لازم است به جای شیر از همان مقدار آب استفاده کنید.
  • طرز تهیه فرنی زعفرانی درست شبیه به فرنی ساده است. تنها لازم است که مقداری زعفران غلیظ دم کنید و سپس به همراه شکر به فرنی اضافه کنید.
  • شما می توانید فرنی خود را با طعم کاکائویی نیز درست کنید. برای این کار باید در زمان اضافه کردن آرد، مقداری پودر کاکائو به مواد فرنی اضافه کنید.
  • برای تزیین فرنی بهتر است چند دقیقه بعد از ریختن فرنی در ظرف صبر کنید. زمانی که سطح روی فرنی بسته شد، سپس می توانید با خیال راحت آن را تزئین کنید.
  • برای تزیین فرنی سفید می توانید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای این کار می توانید به کمک نوک قاشق مرباخوری مقداری زعفران روی فرنی بریزید و یا طرح مورد نظر خودتان را روی آن بکشید.
  • استفاده از گل سرخ خشک نیز ایده خوبی برای تزیین فرنی است.
  • برای تزئین فرنی با دارچین یا پودر نارگیل می توانید از شابلون های آماده کمک بگیرید.
  • برای اینکه فرنی بعد از پخت آب نیندازد، باید آن را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا خنک شود. بعد از خنک شدن کامل، فرنی را در یخچال قرار دهید.
  • فرنی معمولا زمانی که در یخچال قرار می گیرد به اصطلاح آب می اندازد. اما برای سرو قالبی فرنی باید آن را در یخچال بگذارید و بعد از سرو کردن بلافاصله مصرف کنید. یادتان باشد قالب را چرب نکنید چون فرنی را خراب می کند.
  • برای شیرین کردن فرنی می توانید به جای شکر یا پودر قند از عسل یا شیره خرما استفاده کنید.
  • یکی از مقوی ترین انواع فرنی، تهیه فرنی با آرد برنج است که در کنار خواصی که دارد عطر و طعم آن نیز بسیار بی نظیر است.
  • در صورت استفاده از هل در طرز تهیه فرنی می توانید گلاب را حذف کنید.
  • برای خوش عطرتر شدن فرنی می توانید مقداری وانیل نیز به آن اضافه کنید.
  • در طرز تهیه فرنی با آرد برنج بهتر است آرد برنج را قبل از استفاده دو بار الک کنید.
  • در طرز تهیه فرنی برای نوزادان می توانید از طریقه درست کردن فرنی با آرد برنج استفاده کنید. همچنین می توانید به جای استفاده از شیر پاستوریزه از شیر خشک نیز استفاده کنید.
  • برای درست کردن فرنی حتما شعله گاز را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
  • برای درست کردن فرنی دو رنگ می توانید به مقداری از فرنی زعفران یا رنگ خوراکی اضافه کنید و مقداری از آن را سفید بگذارید. سپس یکی از فرنی ها را داخل ظرف بریزید و سپس فرنی دوم را روی آن بریزید.
  • خوردن فرنی داغ در فصل زمستان به افرادی که سرما خورده یا گلو درد دارد، توصیه می شود؛ البته بهتر است که از نوع فرنی ساده و بدون شکر استفاده کنید.
  • فرنی یک غذای مفید حاوی ویتامین ب است و از این رو هم برای بچه ها و بزرگسالان، خوردن آن توصیه می شود.
  • فرنی تهیه شده با نشاسته خیلی زود سرد می شود و سریعاً باید آن را داخل ظرف بریزید و میل کنید.
  • می توانید فرنی تهیه شده با نشاسته داغ را داخل قالب ریخته و بعد از اینکه کاملاً سرد شد، قالب را برگردانید تا یک فرنی قالبی داشته باشد.
  • برای اینکه بتوانید متوجه شوید فرنی شما آماده شده است یا خیر، با کفگیر یا قاشق روی آن خطی بکشید و اگر جای خط باقی ماند و سریع از بین نرفت، فرنی شما آماده است.

سوالات متداول

در طرز تهیه فرنی ساده خانگی از چه آردی استفاده می شود؟

برای تهیه فرنی می توانید هم از آرد گندم و هم از آرد برنج یا مخلوطی از هر دو آرد استفاده کنید. همچنین استفاده از نشاسته در طرز تهیه فرنی ساده خانگی مرسوم است.

چطور بفهمیم که فرنی به غلظت کافی رسیده است؟

برای اینکه بتوانید متوجه شوید فرنی شما آماده سرو و به غلظت مناسب رسیده است، با کفگیر یا قاشق روی آن خطی بکشید و اگر جای خط باقی ماند و سریع از بین نرفت، غلطت فرنی شما مناسب است .

در طرز تهیه فرنی ساده خانگی استفاده از شیر بهتر است یا آب؟

این موضوع کاملا به ذائقه شما بستگی دارد و موادی که در دسترس دارید. اما در حالت کلی استفاده از شیر، فرنی را مغذی تر می کند. در صورتی هم که از آب استفاده کنید، رنگ فرنی شفاف تر خواهد شد .

منبع: افق کوروش

به "3 طرز تهیه فرنی خانگی ساده و قالبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 طرز تهیه فرنی خانگی ساده و قالبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید