11 روش حرفه ای تشخیص هندوانه ???? سرخ و شیرین
به گزارش وبلاگ گل یخ، چطور یک هندوانه قرمز و شیرین انتخاب کنیم؟ انتخاب یک هندوانه خوب واقعاً هنر است. در واقع همه ما زمان خرید هندوانه همیشه این استرس را داریم که مبادا هندوانه ای که انتخاب می کنیم کم شیرین یا کم رنگ باشد. اما باید بدانید که برای تشخیص هندوانه سرخ و شیرین پوست نازک و شیرین لازم است در زمان خرید به چند نکته کلیدی دقت کنید. در این مقاله از مجله خبرنگاران می توانید با طرز تشخیص هندوانه رسیده و علائم و نشانه های آن آشنا شوید. با سرویس همراه باشید.
چقدر طول می کشد تا یک هندوانه برسد؟
هندوانه ای که به خوبی و در مقابل نور آفتاب رسیده باشد، طعم بسیار لذیذتری دارد. یک هندوانه برای اینکه از نهال به یک هندوانه کاملاً رسیده تبدیل شود، به حدود 80 روز زمان نیاز دارد. این میوه لذیذ و آب دار با قرار گرفتن در معرض آفتاب تغییر رنگ می دهد و خطوط تیره و روشنی روی آن پدیدار می شود. زمانی که هندوانه کاملاً می رسد تنها با بلند کردن از روی زمین به راحتی متوجه وزن سنگین آن خواهید شد.
بیشتر بخوانید آموزش ساده کاشت سبزی خوردن در خانه
هندوانه شیرین را چگونه تشخیص دهیم؟
گاهی اوقات حتی نگاه کردن به عکس هندوانه قرمز و شیرین در گرمای تابستان می تواند ما را به وجد آورد. اما همیشه شانس با ما یار نیست و گاهی هندوانه هایی که خریداری می کنیم هیچ شباهتی به عکس های قرمز و مجذوب کننده آن ندارد.
اگر در زمان خرید هندوانه به ویژگی ها و مشخصات آن دقت کنید می توانید به راحتی یک هندوانه شیرین و آبدار را خریداری کنید. هندوانه ها در دو نوع نر و ماده هستند. برخی از آن ها نرسیده و سفید هستند. برخی قرمز و آبدار و برخی دیگر شیرین و لذیذ. با دقت به چند نکته ساده می توانید تشخیص دهید که هندوانه ای که خریداری می کنید چه ویژگی هایی دارد تا از بهره مند شوید.
1- برای تشخیص هندوانه خوب با دقت به شکم آن نگاه کنید
شکم هندوانه دقیقاً همان جایی است که در تمام طول رشد هندوانه روی زمین قرار می گیرد. در این محل از هندوانه لکه هایی دیده می شود. اگر لکه روی هندوانه مایل به زرد باشد، یعنی هندوانه کاملاً رسیده است. در واقع هر چقدر این بخش از هندوانه زرد تیره تری باشد، یعنی بهتر رسیده است. سفید بودن این لکه نشانه نارس بودن هندوانه است.
بیشتر بخوانید راهنمای خرید و تشخیص گوشت و مرغ سالم
2- برای اینکه مطمئن شوید هندوانه رسیده است، به آن ضربه بزنید
طرز تشخیص هندوانه رسیده با ضربه زدن به روی آن برای خیلی از افراد بسیار راحت است. تنها لازم است با پشت انگشتانتان چند ضربه به وسط هندوانه وارد کنید. گوشتان را به هندوانه نزدیک کنید و به صدا گوش دهید. هندوانه رسیده صدای تو خالی بودن و بم دارد. اما هندوانه نارس صدای توپر و محکمی دارد.
3- برای تشخیص هندوانه پوست نازک و رسیده آن را بو کنید
طرز تشخیص هندوانه رسیده با بو کردن آن یکی دیگر از راهکارهای ساده است. برای این کار بهتر است هندوانه هایی را انتخاب کنید که در کنار خربزه یا میوه های دیگر قرار ندارند. به این ترتیب راحت تر متوجه بوی اصلی هندوانه می شوید. هندوانه رسیده باید کمی بوی شیرینی داشته باشد.
بیشتر بخوانید بهترین روش های از بین بردن بوی زهم گوشت
4- برای تشخیص هندوانه پوست نازک و شیرین آن را فشار دهید
برای اینکه مطمئن شوید هندوانه ای که انتخاب می کنید، شیرین و رسیده است، کنار هندوانه را کمی فشار دهید. هندوانه رسیده معمولاً مثل سنگ سخت نیست. از طرف دیگر هندوانه ای که انتخاب می کنید نباید نرم باشد. به سراغ هندوانه هایی بروید که با فشار انگشتتان تنها کمی نرم تر از سنگ به نظر می رسند.
5- برای انتخاب یک هندوانه شیرین آن را وزن کنید
اگر طرز تشخیص هندوانه رسیده برای شما سخت است، بهتر است این روش را نیز امتحان کنید. هندوانه هایی با ظاهر یکسان را در دست بگیرید و وزن کنید. هندوانه ای که سنگین تر است، معمولاً رسیده تر و آبدارتر است. معمولاً هندوانه هر چقدر بهتر برسد، آبدارتر می شود. بنابراین وزن آن نیز بیشتر خواهد شد. از همین انتخاب یک هندوانه با وزن بیشتر نسبت به سایر هندوانه های هم میزان، نشان دهنده رسیده بودن هندوانه است.
6- برای تشخیص هندوانه رسیده به ساقه متصل به انتهای هندوانه دقت کنید
در قسمت انتهای برخی از هندوانه ها یک ساقه کوتاه وجود دارد. زمانی که هندوانه به خوبی رسیده باشد، این ساقه کمی خشک و قهوه ای رنگ می شود. اما این موضوع زمانی صادق است که شما مطمئن هستید هندوانه به تازگی چیده شده است.
زمانی که مدت زیادی از چیدن هندوانه گذشته باشد هم این ساقه قهوه ای و خشک می شود. بنابراین بهتر است همه گزینه های دیگر را برای تشخیص هندوانه رسیده به کار بگیرید و بعد به سراغ هندوانه هایی بروید که ساقه آن ها تیره و خشک اما جوان به نظر می رسد. از این روش می توانید هندوانه ای را انتخاب کنید که تازه چیده شده است و کاملاً شیرین و رسیده است.
بیشتر بخوانید: روش های تشخیص طالبی شیرین و رسیده
7- برای انتخاب یک هندوانه رسیده به براق و مات بودن پوست آن توجه کنید
شاید در نگاه اول یک هندوانه براق مجذوب کننده تر از یک هندوانه مات به نظر برسد. اما باید بدانید که براق بودن پوست هندوانه به معنای نرسیده بودن آن است. برای تشخیص هندوانه خوب باید در پی هندوانه هایی با پوست مات باشید.
8- برای خرید هندوانه خوب به خطوط تیره آن دقت کنید
یک روش دیگر تشخیص هندوانه شیرین و قرمز، تیره بودن خطوط هندوانه در کنار لکه های تیره و خش های روی پوست هندوانه است. این خطوط نشان دهنده این هستند که هندوانه به خوبی رسیده است. هر چقدر این خطوط تیره تر باشند و خش های بیشتری روی هندوانه باشد، آن هندوانه شیرین تر و رسیده تر است. در واقع یکدست بودن رنگ پوست هندوانه و کم رنگ بودن خطوط آن نشان دهنده این است که آن هندوانه به خوبی نرسیده است.
9- برای انتخاب یک هندوانه خوب باید قادر به تشخیص هندوانه نر و ماده باشید
به طور معمول هندوانه های بزرگ و بیضی نر هستند و هندوانه های کوچک و گرد ماده هستند. برای تشخیص هندوانه نر و ماده کافی است به ظاهز آن ها توجه کنید. اگر در پی هندوانه شیرین هستید، بهتر است یک هندوانه گرد و کوچک ماده را انتخاب کنید. هندوانه های نر بیشتر آبدار هستند و شیرینی کمتری دارند.
10- برای انتخاب هندوانه سفید به سراغ هندوانه های روشن تر بروید
هندوانه سفید نوعی هندوانه است که معمولاً به صورت تک رنگ است و رنگ آن از سبز تا سفید متغیر است. در طرز تشخیص هندوانه رسیده شما باید در پی هندوانه های سفید باشید. در این نوع هندوانه هر چقدر رنگ پوست آن روشن تر باشد، هندوانه شیرین تر و آبدارتر خواهد بود. معمولاً هندوانه های سبز پر رنگ کم شیرین هستند و به میزان ترد نیستند. این هندوانه ها معمولاً تخمه های خوبی دارند که برای بو دان بسیار مناسب است.
11- برای تشخیص هندوانه خوب به فرم آن دقت کنید
معمولاً هندوانه هایی که شکل نامتقارنی دارند و دارای تو رفتگی و برآمدگی هستند، آفتاب یکنواخت و آبیاری مناسبی دریافت نکرده اند. بنابراین بهتر است به سراغ هندوانه هایی بروید که کاملاً متقارن و متناسب به نظر می رسند.
بیشتر بخوانید بهترین روش کاشت زعفران در باغچه و گلدان
روش نگهداری از هندوانه
برای نگهداری هندوانه کامل باید آن را در هوای سرد یا داخل یخچال قرار دهید. با این روش می توانید هندوانه را تا بیشتر از یک هفته نگه دارید. برای نگهداری هندوانه برش خورده بهتر است حداکثر تا 4 روز آن را مصرف کنید.
زیرا بافت هندوانه بعد از قرار گرفتن در معرض هوا تغییر می کند و تردی و انسجام خود را از دست می دهد. هیچگاه به پوست هندوانه ضربه وارد نکنید. این کار موجب ایجاد کوفتگی و نرم شدن هندوانه می شود. توجه داشته باشید که قرار دادن هندوانه در دمای کمتر از 4 درجه سانتیگراد موجب آسیب دیدن به بافت آن و نرم شدن هندوانه می شود.
تشخیص هندوانه تقلبی
اگر تا به حال در مورد هندوانه های تقلبی چیزی نشنیده اید باید بگوییم که باید بیشتر در انتخاب یک هندوانه خوب دقت کنید. این روزها هندوانه های کوچکی وارد بازار شده اند که بسیار شیرین و قرمز هستند. اما برخی افراد برای این کار از شیرین کننده ها و رنگ های غیرمجاز استفاده می کنند.
خوردن این هندوانه ها موجب ایجاد مسمومیت و مسائل گوارشی می شود. بهتر است حتماً در زمان خرید هندوانه به نشانه های مختلفی که در این مقاله گفته شد توجه کنید. گاهی اوقات علت شیرین بودن هندوانه ای که به ظاهر نرسیده و کال به نظر می رسد، دقیقاً همین موضوع است. اگر هندوانه شما بیش از میزان قرمز یا شیرین است، ممکن است یک هندوانه تقلبی باشد و خوردن آن شما را راهی بیمارستان کند.
چطور هندوانه خراب را تشخیص دهیم؟
روش های مختلفی برای تشخیص هندوانه خراب وجود دارد که از روی ظاهر آن می توان متوجه خرابی هندوانه شد. این نشانه ها عبارتند از:
*وجود لکه های غیرعادی و تیره روی پوست هندوانه: لکه های غیر نرمال در بیشتر مواقع نشان دهنده قارچ یا باکتری روی سطح و حتی داخل هندوانه هستند.
*بوی نامطبوع: در صورتی که هندوانه خراب شده و عمل تخمیر روی آن اجرا شده باشد، بوی ترشیدگی در آن متداول است.
*آسیب پوستی و لکه های سفید و قهوه ای: این لکه ها و الگوهای نامنظم روی پوست هندوانه در برخی مواقع نشانه آسیبی است که حشرات مختلف به پوست هندوانه وارد کرده اند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست هندوانه با تمام فوت و فن ها
سوالات متداول
چگونه هندوانه خوب را تشخیص دهیم؟
تشخیص یک هندوانه خوب واقعا کار ساده ای است. تنها لازم است در زمان خرید به ظاهر آن به خوبی توجه کنید و در پی نشانه هایی که به آن اشاره شد، بگردید. به این ترتیب می توانید به راحتی یک هندوانه رسیده و خوشمزه را خریداری کنید.
ظاهر هندوانه رسیده و شیرین چگونه است؟
در مورد هندوانه های سرخ و شیرین و رسیده، قبل از این که آن ها را قاچ کنید، می توانید از روی ظاهر به خوبی میزان رسیده بودن آن ها را تشخیص دهید. توجه کردن به دم هندوانه یکی از روش ها است. یعنی قسمت دم آن باید خشک باشد. خطوط روی هندوانه، تیره رنگ و بوی آن کمی شیرین باشد. اگر به نکات ذکر شده در بالا توجه کنید، می توانید در انتخاب هندوانه شیرین و قرمز پیروز شوید.
منابع: ، ،
منبع: افق کوروش