سیر تا پیاز نکاتی که باید درباره پخت آش رشته بدانید!
به گزارش وبلاگ گل یخ، سبزی آش رشته شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به مقدار مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید.
آش رشته یکی از غذا های خوشمزه و سنتی ایرانی است که بسیار پرطرفدار است و تقریبا در همه نقاط ایران با روش های گوناگون تهیه می گردد. درست کردن یک آش رشته خوشمزه و جا افتاده احتیاج به رعایت نکات و فوت و فن های خاصی دارد که در ادامه این مطلب تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
1ـ سبزی آش
سبزی آش یکی از مهم ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند بسیاری از افراد تصور می نمایند که حبوبات اصلی ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می گردد؛ بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه تر خواهد شد.
سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به مقدار مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید. برخی ها به هوای آش سبزی ها را خیلی درشت خرد مینمایند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید کمی درشت تر از سبزی خورشتی خرد گردد. وقتی سبزی آش را داخل قابلمه آب جوش ریختید تا بپزد، هرگز درب قابلمه را نگذارید؛ زیرا سبزی شما تیره و بدرنگ می گردد.
2ـ پیاز داغ
پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد.
سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ نموده اید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند. از پیاز داغ معمولا برای تزیین روی آش استفاده میگردد؛ اما پیازی که داخل آش می ریزید، نباید خرد شده یا خلالی باشد. حتما پیاز را رنده یا با غذاساز میکس کنید. وقتی پیاز رنده گردد، هنگام سرخ کردن حالت خمیری به خود می گیرد و نرم می گردد و همین کار باعث لعابی شدن آش رشته شما خواهد شد.
3ـ کشک
کشک کالری بالایی دارد. اگر اضافه وزن دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. از طرف دیگر کشک ها درصدی نمک دارند؛ بنابراین در غذا هایی که از کشک استفاده می کنید، حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که کشک خیلی زود فاسد می گردد و مسمومیت ناشی از آن هم بسیار شدید است. حتماً از کشک های بسته بندی شده و پاستوریزه بهره ببرید.
البته کشک های محلی بسیار خوشمزه تر هستند. اگر می خواهید از کشک محلی بهره ببرید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید. کشک با اینکه بسیار مغذی است؛ اما نفاخ و دیرهضم است. اگر جزء افرادی هستید که مسائل گوارشی دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن یاری می نماید.
4ـ حبوبات
نخود و لوبیا را به صورت جداگانه 12 ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد. عدس احتیاجی به خیس دادن ندارد. بعد از این مدت زمان نخود و لوبیا را هر کدام به صورت جداگانه و با آب سرد و بدون نمک بپزید تا کاملا له و پخته شوند. عدس را تا حدی بپزید که تقریبا نیم پز شده باشد و بیش از حد له نگردد. در حین پخت حبوبات هرگز آب اضافه نکنید. بعد از اینکه حبوبات پخت، هر کدام را آبکش کنید و آبی را که حبوبات با آن پخته شده است، داخل آش نریزید؛ زیرا باعث بد رنگ شدن آش رشته می گردد.
5ـ رشته
بعد از اینکه رشته کاملا پخت، دو لیوان آب جوش به قابلمه آش اضافه کنید و صبر کنید تا آش یکبار دیگر به جوش بیاید؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید آش 5 دقیقه استراحت کند، بعد آش رشته را داخل ظرف سرو بکشید.
6ـ آرد
اگر احساس کردید که آش شما لعاب کافی ندارد، دو قاشق غذاخوری آرد گندم را با مقداری آب سرد حل کنید و داخل قابلمه آش بریزید.
منبع: فرارو