راز جاودانگی انسان ها کشف شد؟
به گزارش وبلاگ گل یخ، دیجیاتو نوشت: دانشمندان می خواهند با انجام آزمایش ها روی کرم ها، به کلید کاهش سرعت پیری در انسان ها دست پیدا نمایند.
طبق پژوهش تازه گروهی از دانشمندان سنگاپوری در دانشگاه فناوری نانیانگ، به نظر می رسد آن ها توانسته اند به وسیله آزمایش روی کرم های لوله ای به کلید کاهش سرعت پیری در انسان دست پیدا نمایند.
این آزمایش روی گونه خاصی از کرم های لوله ای انجام شده که از شباهت های ژنتیکی خاصی با انسان برخوردارند. محققان طی آزمایش مذکور متوجه شدند که تحریک واکنش اضطرابی در کرم های پیرتر به واسطه یک رژیم غذایی دارای گلوکز بالا می تواند موجب افزایش طول عمر این موجودات گردد.
با استناد به گفته محققان، یافته های آنها در کنار افزایش طول عمر، می تواند راه های تازهی برای توسعه درمان های بیماری های مرتبط با پیری نظیر سرطان، زوال عقل و سکته ایجاد کند.
به گفته پروفسور گیولام تیبالت، زیست شناس سلولی از دانشگاه نانیانگ که در تحقیقات مورد بحث نیز شرکت داشته، سالخوردگی در زمینه های متعددی از پاتولوژی انسان یک عامل خطر بسیار مهم تلقی می گردد و قادر است طیف بیماری های متابولیک از دیابت گرفته تا سرطان و ناراحتی های مرتبط به زوال اعصاب را سبب گردد.
وی در ادامه عنوان می نماید که در نتیجه همین امر، تحقیقات آنها می تواند دنیای پزشکی را یک قدم به استراتژی های درمانی تازه برای بیماری های مذکور نزدیک تر کند.
پژوهش دانشمندان روی کرم های لوله ای
همان گونه که پیش تر نیز مورد اشاره نهاده شد، کرم های لوله ای شباهت های ژنتیکی غافلگیرنماینده ای با انسان دارند، چراکه ظاهرا این موجودات به همراه انسان ها بیش از 700 میلیون سال پیش نیای مشترکی داشته اند.
در نتیجه همین امر، کرم های لوله ای نیز دارای ژن های مشابهی هستند که انسان به واسطه آن ها برای سلول ها تقسیم وظایف می نماید یا سلول های آسیب دیده را جهت نابود شدن برنامه ریزی می نماید. دانشمندان در ادامه قصد داشتند تا ببینند دستکاری واکنش اضطرابی ایجاد شده به وسیله گلوکز بیش از حد در کرم ها چه نتایجی در پی دارد.
این واکنش اضطرابی، واکنش پروتئین باز شده نام دارد و تجمع پروتئین های مشکل ساز که می توانند به مرگ سلول منجر شوند را پاکسازی می نماید.
محققان جهت آزمایش این مورد، در دو مرحله از چرخه زندگی کرم ها از تغذیه ای با گلوکز بالا استفاده کردند که مرحله نخست آن پس از بالغ شدن کرم ها بود و مرحله دوم تغذیه نیز 5 روز بعد، در سن پسا فراوری مثل انجام شد؛ سنی که کرم ها در آن فاقد باروری و شرایط فراوری مثل هستند.
در سوی دیگر بعلاوه به صورت موازی گروه دیگری از کرم ها مورد آزمایش نهاده شدند که از یک رژیم غذایی عادی بهره می بردند. دانشمندان در ادامه مشاهده کردند کرم های لوله ای پیرتری که از رژیم دارای گلوکز بالا استفاده می کردند، 24 روز عمر داشتند.
این در حالی بود که کرم های جوان تر دارای همان رژیم غذایی بعد 13 روز مردند و کرم هایی هم که از رژیم غذایی عادی استفاده می کردند نیز برای مدت زمان 20 روز زنده بودند. طبق یکی از دیگر موارد مشاهده شده در این پژوهش، کرم های لوله ای پیرتری که از گلوکز بالا تغذیه نموده بودند نه تنها چابک تر بودند، بلکه از سلول های ذخیره انرژی بیشتری برخوردار بودند؛ امری که نشان می دهد فرایند پیری آنها در حال پیشرفت در جهت صحیحی بوده است.
طبق نظر مستقل پروفسور رانگ لی، رئیس انستیتوی مکانوبیولوژیک از دانشگاه ملی سنگاپور، بیماری های متابولیک سالخوردگان در صورت درمان نشدن عواقب بسیار ناگواری خواهند داشت، با این وجود پژوهش مورد بحث به شدت تاثیرگذار است زیرا باعث شد دانشمندان درگاه سلولی تازه ای شناسایی نمایند که واکنش پروتئین باز شده نام دارد و روی طول عمر حیوانات دارای رژیم غذایی با گلوکز بالا اثر می گذارد.
در انتها بد نیست به دو مورد مهم هم اشاره گردد، نخست آنکه شواهد بدست آمده کنونی بدان معنا نیستند که جمعیت سالمندان می توانند جهت افزایش طول عمر به رژیم های غذایی حاوی قند بالا روی بیاورند، در برهه کنونی چنین اقدامی به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.
بعلاوه گروه دانشمندان مذکور اعلام نموده اند مطالعات بیشتر برای درک سازوکار این فرایند در کرم های لوله ای ادامه خواهد یافت.
227227
منبع: خبرآنلاین