ثبت رکورد بیشترین برداشت در هکتار محصول به وسیله کشاورز روژین تاک
به گزارش وبلاگ گل یخ، گوجه فرنگی سالم و باکیفیت پس از پشت سرگذاشتن مراحل کاشت و داشت نیازمند برداشت صحیح و اصولی است، برداشتی که در روژین تاک با دقت بالا و در زمان درست انجام می گردد تا محصول نهایی که همان رب است در بالاترین سطح از کیفیت فراوری گردد.
به گزارش وبلاگ گل یخ ، تابستان که به نیمه می رسد فصل برداشت گوجه فرنگی در کردستان و کرمانشاه آغاز می گردد، برداشتی که اگر اصولی و دقیق انجام گردد در نهایت محصولی با کیفیت روانه بازار مصرف نمایندگان می گردد. این گزارش در پی آن است تا از زبان مدیران شرکت کشت و صنعت روژین تاک که از برترین فراوری نمایندگان رب گوجه فرنگی در سطح دنیا هستند اصول صحیح برداشت گوجه فرنگی را بیان کند.
صادرات رب گوجه فرنگی به انگلیس،کانادا، لهستان، ایتالیا، روسیه و 10 کشور دیگر که نسبتا کشورهای سخت گیری در زمینه مصرف موادغذایی اند و کسب نشان های استاندارد و سلامت دلیلی بر فراوری محصولی با کیفیت پایدار و سالم است. محصولی که در نتیجه کاشت، داشت و برداشت صحیح و در قالب کشاورزی قراردادی در شرکت کشت و صنعت روژین تاک انجام می گردد.
روژین تاک؛ پشتیبان کشاورز از کاشت تا برداشت
در کشاورزی قراردادی شرکت پشتیبان به عنوان سرمایه گذار و حامی در ابتدای کار به کشاورز اطمینان می دهد که در صورت کاشت، قطعا محصول او در زمان برداشت خریداری و بازار فروش برای محصولش وجود دارد.
سید مظفرعبدالله مدیر عامل شرکت روژین تاک درباره سیاست این شرکت در زمان برداشت گوجه فرنگی می گوید: مراحل برداشت و جمع آوری گوجه فرنگی به صورت مشارکتی با کشاورز صورت می گیرد، به این صورت که روژین تاک به کشاورز در تامین سبد و جعبه، کارگر برای جمع آوری محصول، ایاب و ذهاب محصول تا کارخانه یاری می نماید.
عبدالله ادامه می دهد: شرکت روژین تاک پس از آن که محصول از زمین برداشت شد، به کشاورز هزینه تمام شده و قیمت پیشنهادی خرید محصول را اعلام می نماید؛ قیمتی که منصفانه و بالاتر از قیمت خرید محصول در بازار است. حتی شرکت روژین تاک به کشاورز تاکید می نماید که اجباری به فروش محصول به روژین تاک وجود ندارد و می تواند گوجه فرنگی را در بازار آزاد به فروش برساند.
زمان برداشت محصول
محصول سالم و با کیفیت پس از پشت سرگذاشتن مراحل کاشت و داشت نیازمند برداشت صحیح و اصولی است، برداشتی که در روژین تاک با دقت بالا و در زمان درست انجام می گردد.
مهندس حمیدرضا دنیاگیری مدیر بخش کشاورزی درباره نحوه و زمان برداشت محصول در این شرکت شرح می دهد: در روژین تاک از بذرهای هیبرید و اوپی استفاده می گردد که برترین زمان برای برداشت محصول این گونه از بذرها بین 90 تا 110 روز پس از کاشت است. در استان های کرمانشاه و کردستان این برداشت ها از 15 مرداد تا 15 آبان صورت می گیرد منتها بسته به شرایط جوی این تاریخ ها ممکن است عقب و جلو گردد.
دنیاگیری ادامه می دهد: سال جاری در روژین تاک از 23مرداد و یک هفته دیرتر از موعد هر ساله آغاز به برداشت کردیم و تا 15 آبان برداشت ادامه خواهد داشت.
کود گیاهی و محصول نهایی
یکی از دغدغه های اصلی مصرف نمایندگان مواد خوراکی، سلامت و کیفیت محصول و آلوده نبودن آن به سموم و مواد شیمیایی دفع آفات است. کشت و صنعت روژین تاک به عنوان یکی از شرکت های فراوری نماینده که هر ساله نشان استاندارد را از سازمان استاندارد می گیرد در این زمینه سعی نموده که کودهای گیاهی را جایگزین کودهای شیمیایی خطرناک کند.
حمیدرضا دنیاگیری راجع به سموم به جای مانده روی محصول برداشت شده می گوید: چون محصولات ما در قالب کشاورزی قراردادی کاشت، داشت و برداشت می شوند در نتیجه هر نشاء قبل از اینکه به دست کشاورز برای کاشت برسد در آزمایشگاه و زمین های تحقیقی مورد آزمایش قرار می گیرد و در نتیجه سمومی اگر در زمان داشت به آن زده گردد به شکل کنترل شده خواهد بود. و باید اضافه کنم که قابلیت دفع از محصول در کمتر از 72 ساعت را دارد که این عدد برای محصولی مانند گوجه فرنگی بسیار نرمال است.
این مهندس کشاورزی شرح می دهد که روژین تاک از سموم فراوری شده بر پایه گیاهی و بدون خطر آفرینی استفاده می نماید. اما اگر در مواردی هم مجبور به استفاده از سموم شیمیایی گردد حتما از سموم بدون خطر برای انسان استفاده می نماید، به شکل کلی سم پاشی و یا آفت کشی بیشتر در مرحله داشت انجام می گردد و در زمان برداشت به ندرت این اتفاق می افتد که آن هم کنترل شده و بدون ضرر است و محصول نهایی که وارد فرایند فراوری رب می گردد عاری از هرگونه سموم و فلزات سنگین است.
کیفیت کنترل شده گوجه فرنگی
گوجه فرنگی با کیفیت باید سفت و گوشتی و قرمز رنگ باشد اما در این میان گوجه فرنگی با رنگ های دیگر هم فراوری می گردد که مهندس حمیدرضا دنیاگیری به این نکته اشاره دارد و بیان می نماید: گوجه فرنگی برداشت شده در روژین تاک در نهایت به رب یا کنسروهای گوجه فرنگی تبدیل می گردد، از این رو تنها گوجه های قرمز و رسیده به کارخانه روژین تاک فرستاده می گردد و هر گوجه فرنگی با هر کیفیت و رنگ دیگری را کشاورزان خود به شکل تازه خوری در بازارهای محلی می فروشند.
لازم به ذکر است که برداشت گوجه فرنگی در استان های کردستان و کرمانشاه که کشت و صنعت روژین تاک در آن واقع شده است در سه چین برداشت می گردد، هر برداشت بر اساس تشخیص کارشناسان و مهندسان کشاورزی و با کنترل کیفیت دقیق و در زمان مناسب صورت می گیرد.
رکورد بیشترین برداشت محصول در هکتار
بر اساس تازه ترین آمار اعلام شده از سوی وزارت جهادکشاورزی میانه عملکرد کشاورزان در اندازه برداشت گوجه فرنگی 48 تن در هکتار است. به این شکل که به صورت میانگین کشاورزان ایرانی از هر هکتار زمین، 48 تن گوجه فرنگی برداشت می نمایند.
اما این عدد در کشت و صنعت روژین تاک بسیار بالاتر از میانگین کشوری است. بنا به گفته مهندس دنیاگیری میانگین برداشت در مزارع استاندارد روژین تاک 80 تن در هکتار و در مزارع هیربیدی حدود 102 تن در هکتار است. البته این ارقام میانگین برداشت محصول و همواره اعداد کمی هستند.
او می گوید بالاترین آمار برداشت گوجه فرنگی در هکتار، 254 تن ثبت شده است و بنا به شرحات مهندس دنیاگیری این رکورد مابین بسیاری از کشاورزان روژین تاک هر ساله تکرار می گردد و اتفاقی نیست.
از مهم ترین دلیل های ثبت رکوردهای این چنینی باید از آموزش کشاورزان، حمایت های شرکت پشتیبان، نوع نشاء و مهندسی کشاورزی نام برد.
منبع: فرارو