5 نکته مهم برای پخت حلیم بازاری در منزل
به گزارش وبلاگ گل یخ، حلیم یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که بسیار مقوی و پر خاصیت است و معمولا برای افطار ماه رمضان تهیه می گردد.
وبلاگ گل یخ | حلیم یا گندم با یکی از غذا های سنتی خاورمیانه محسوب می گردد که در زبان عربی به آن هریسه می گویند و برای تهیه آن از گندم، گوشت و روغن استفاده می گردد. روش طبخ حلیم هم مانند بسیاری از غذا ها در طول زمان دچار تغییر شده است.
به گزارش وبلاگ گل یخ ، در گذشته حلیم را با گوشت استخوان دار و همراه با گندم پوست نکنده و گاه حبوباتی مثل نخود می پختند. مشهور است که اولین بار اهالی جاسب از توابع استان مرکزی بودند که هلیم را به شکل امروزی طبخ کردند؛ یعنی پوست گندم را گرفتند و گوشت را از استخوان جدا کردند و این دو را آنقدر کوبیدند تا لعاب دار و کش دار گردد.
این غذای خوشمزه و مقوی معمولا برای وعده صبحانه استفاده می گردد؛ اما هلیم در ماه مبارک رمضان یک افطاری بسیار محبوب و مقوی برای روزه داران است و می توان گفت پای ثابت سفره افطار و سحر محسوب می گردد.
در ادامه این مطلب طرز تهیه حلیم خانگی به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به طبخ آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم
گندم پوست کنده: 3 لیوان
گوشت گوسفندی (یا گوساله): 250 گرم
شکر: به اندازه لازم
آب: حدود 20 لیوان
نمک: 1 قاشق مرباخوری
پیاز: ا عدد
پودر دارچین: به اندازه لازم
روغن: به اندازه لازم
کنجد برای تزیین: به اندازه لازم
طرز تهیه حلیم بازاری در منزل + نکات مهم پخت حلی
1ـ ابتدا گندم های پوست کنده را چند آب بشویید تا کاملا پاک و تمیز شوند؛ سپس گندم را به مدت 12 ساعت خیس بدهید. برای تهیه حلیم حتما ضروری است که از گندم پوست کنده بهره ببرید.
2ـ برای آغاز پخت حلیم گندم های خیس خورده را آبکش کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. آب را همراه با نمک به آن اضافه کنید و قابلمه را روی شعله ملایم اجاق گاز بگذارید تا گندم ها کم کم بپزند. حدود سه تا چهار ساعت زمان ضروری است تا گندم ها کاملا پخته و له شوند. طی این مدت هرچند وقت یکبار درب قابلمه را بردارید و گندم ها را هم بزنید تا ته نگیرند.
3ـ گوشت را داخل یک قابلمه دیگر بریزید و یک عدد پیاز پوست کنده را همراه با دو لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا آب جوش بیاید؛ سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کم کم بپزد و له گردد. برای تهیه حلیم می توانید از گوشت گوساله، گوسفند و حتی گوشت بوقلمون بهره ببرید؛ ولی استفاده از گوشت گوسفند برای تهیه حلیم رایج تر است و طعم و مزه بهتری خواهد داشت.
4ـ بعد از اینکه گندم ها کاملا پختند، با گوشتکوب دستی یا گوشتکوب برقی گندم ها را بزنید تا کاملا له و لعاب دار شوند. گوشت های پخته شده را ریش ریش کنید و به گندم های له شده اضافه کنید. آب گوشت را صاف و به هلیم اضافه کنید. دوباره با گوشتکوب دستی به مدت ده دقیقه دیگر مخلوط گوشت و گندم را بزنید تا کاملا له و کش دار شوند.
5ـ دوباره قابلمه محتوی حلیم را روی اجاق گاز بگذارید و حرارت را کم کنید. حدود نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا حلیم جا بیفتد. در این مرحله باید مدام حلیم را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از این مدت زمان حلیم شما آماده سرو است. حلیم آماده شده را داخل ظرف مورد نظر بکشید و روغن داغ را همراه با دارچین، شکر و کنجد روی آن بریزید و میل کنید. نوش جان.
منبع: فرادید