صادرات 50 محصول شرکت های عضو پارک فناوری پردیس به 22 کشور
به گزارش وبلاگ گل یخ، مهدی صفاری نیا در مراسم نوزدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترین های پارک فناوری پردیس که به صورت آنلاین در محل این پارک برگزار گشت، گزارش عملکرد پارک فناوری پردیس در سال 99 را ارائه کرد.
وی اضافه نمود: پارک فناوری پردیس متشکل از مرکز شتابدهی نوآوری، صندوق توسعه فناوری های نوین، شبکه فن بازار ملی ایران، اینوتکس، شبکه فناوری و نوآوری، بنیاد علم و فناوری مصطفی، کارخانه های نوآوری، مرکز رشد فناوری نخبگان، پارک فناوری اقتصاد دیجیتال، پارک فناوری سلامت پردیس است.
رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه در حال حاضر 500 هکتار در تملک پارک فناوری پردیس است، شرح داد: این پارک 407 عضو اصلی دارد.
صفاری نیا در خصوص اعضای پارک، گفت: 18 فضای کار اشتراکی، 87 شتابدهنده عضو مرکز شتابدهی (متشکل از 720 استارت آپ)، سه هزار و 433 عضو حقوقی شبکه فناوری و نوآوری از اعضای خانواده پارک فناوری پردیس به شمار می رود.
وی با بیان اینکه پارک فناوری پردیس اکنون 158 شرکت تملیکی، 64 شرکت استیجاری، 97 تیم نوپا، 51 کارگزار خدمات تخصصی، 37 عضو پارک از شعب را در خود جای داده است.
رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه در سال گذشته 155 هزار میلیارد ریال اندازه فروش شرکت های دانش بنیان عضو پارک فناوری پردیس بوده است، تأکید کرد: اندازه فروش سال گذشته نسبت به سال 98 افزایش چشمگیری داشته است.
صفاری نیا با بیان اینکه در سال 99، پنجاه محصول به 22 شرکت از طریق شرکت های عضو پارک پردیس صادر شده است، خاطرنشان کرد: اندازه این صادرات برابر با 300 میلیون یورو بوده است.
جلوگیری از خروج ارز در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی
به گفته وی اندازه صادرات این شرکت های دانش بنیان در سال 99، 235 میلیون یورو باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور شده که 32 درصد این اندازه مربوط به حوزه الکترونیک و مخابرات، 52 درصد مربوط به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و 18 درصد مربوط به سایر حوزه ها بوده است.
رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه در سال گذشته مجموع سرمایه گذاری بخش خصوصی 25 برابر بیشتر نسبت به بخش دولتی بوده است، گفت: در مجموع 77 هزار میلیارد ریال از طریق بخش خصوصی در ساختمان و تجهیزات پارک سرمایه گذاری شده است.
صفاری نیا تأکید کرد: همچنین 200 هزار مترمربع در حال طراحی و ساخت برای اختصاص به فضاهای پژوهشی و فناوری سرمایه گذاری می شود.
وی اضافه نمود: در مجموع سه هزار میلیارد ریال از طریق دولت در سال گذشته در پارک فناوری پردیس سرمایه گذاری شد؛ همچنین در بخش تحقیق و توسعه شش هزار و 200 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
هم افزایی اعضای پارک با دانشگاه ها در سال 99
رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه در سال 99 هم افزایی ویژه ای بین اعضای پارک فناوری پردیس و دانشگاه ها محقق شد، شرح داد: جذب 82 استاد دانشگاه، انجام 9 سرانجام نامه در شرکت ها، اشتراک گذاری 28 مورد امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی، انتشار 39 مقاله داخلی و خارجی، جذب 45 کارآموز ودانشجو و انجام 13 پروژه مشترک بین شرکت های عضو با دانشگاه ها از جمله همکاری های بین پارک و دانشگاه های کشور بوده است.
صفاری نیا با بیان اینکه در سال گذشته 33 دانش فنی از طریق شرکت های عضو پارک بومی سازی شده اند، تأکید کرد: همچنین دو پروژه با دو کشور خارجی به سرانجام رسید.
وی اضافه نمود: در مجموع هزار و 737 محصول از طریق شرکت های دانش بنیان عضو پارک فناوری پردیس به تولید رسیدند که جزو محصولات تازه به شمار می فرایند.
تسهیل تجاری سازی و توسعه خدمات تخصصی در سال 99
رئیس پارک فناوری پردیس گفت: ایجاد دو هزار فرصت استخدام و کارآموزی، ارائه 180 مورد مشاوره برای تجاری سازی، ارزیابی اختراع، تدوین مدل های کسب و کار طرح های دانش بنیان، آموزش 238 هزار نفر ساعت در 124 دوره، جذب 500 میلیارد ریال اعتبار از صندوق توسعه ملی و صندوق نوآوری و شکوفایی و حمایت مالی 80 مورد از شرکت های عضو از جمله تسهیلات پارک فناوری پردیس به شرکت های عضو بوده است.
حمایت از توسعه بازار شرکت ها و حضور در مناقصات
صفاری نیا با بیان اینکه در سال 99، 53 فقره تسهیلات به مبلغ 302 میلیارد ریال به شرکت های دانش بنیان ارائه شده است، بیان کرد: همچنین 117 فقره ضمانت نامه برای حضور در مناقصات به اندازه دو هزار و 132 میلیارد ریال به شرکت های دانش بنیان صادر شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته بیش از هزار جلسه مواجهه تجاری بین شرکت های دانش بنیان و سرمایه گذاران از طریق پارک برگزار شد.
کمک به رفع نیازهای فناورانه صنایع بزرگ
رئیس پارک فناوری پردیس در خصوص رفع نیازهای صنایع بزرگ از طریق شرکت های عضو پارک، گفت: بیش از 50 پروژه در قالب 20 قرارداد با صنایع مختلف به ارزش هزار و 500 میلیارد ریال اجرا شد و بیش از صد نیاز صنایع به محصولات هایتک هم به مرحله بومی سازی رسید.
به گفته صفاری نیا در مجموع پنج قرارداد پژوهشی به اندازه 180 میلیارد ریال برای کمک به رفع نیازهای فناورانه صنایع بزرگ منعقد شد.
برخورداری از معافیت ها و مزایای قانونی
وی اضافه نمود: در سال گذشته 3 درصد از 9 درصد مالیات بر اضافه نموده به پارک های فناوری برای توسعه زیرساخت شهری اختصاص یافت و از سوی دیگر خدمات تخصصی نظام وظیفه 20 نفر در شرکت های عضو انجام شد.
رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به دیگر معافیت ها و مزایای قانونی، گفت: بهره مندی سه هزار و 153 نفر از پرسنل 57 شرکت عضو از معافیت مالیات بر حقوق و برخورداری از 89 شرکت به اندازه هزار و 92 میلیارد معافیت مالیات بر عملکرد از دیگر مزایای قانونی بود که در سال گذشته برای شرکت های دانش بنیان اعمال شد.
استقرار سه نهاد تخصصی در پارک فناوری پردیس
صفاری نیا با بیان اینکه سه نهاد تخصصی در پارک فناوری پردیس مستقر هستند، تأکید کرد: مجتمع حل اختلاف شرکت های دانش بنیان و نخبگان، اداره صمت استان تهران و دفتر مالکیت معنوی سازمان ثبت و اسناد و املاک کشور در پارک فناوری پردیس مستقر هستند.
برگزاری چهارمین دوره از جایزه مصطفی (ص)
وی با اشاره به جایزه مصطفی (ص) از برنامه های جنبی پارک فناوری پردیس، گفت: قرار است چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی در 29 مهرماه در تالار وحدت برگزار شود.
رئیس پارک فناوری پردیس در خصوص رویدادهای برگزار شده در سال گذشته، شرح داد: اینوتکس، رویداد نونمایی، افتتاح نمایشگاه محصولات پارک از جمله رویدادها و برنامه های برگزار شده پارک پردیس به شمار می رود.
امکان فعالیت نخبگان مقیم خارج از کشور در پارک فناوری پردیس
صفاری نیا ادامه داد: در سال گذشته پنج مورد اعطای تسهیلات برای جذب ایرانیان متخصص غیر مقیم اعطا شد و دو شرکت دانش بنیان از طریق این ایرانیان غیر مقیم در پارک مستقر شدند. همچنین دو مورد اشتغال از این افراد را در شرکت های دانش بنیان عضو پارک داشتیم.
رئیس پارک فناوری پردیس گفت: در مجموع 30 شرکت دانش بنیان از طریق ایرانیان غیرمقیم در پارک اداره می شوند.
مجوزها و تفاهم نامه های در سال 99
صفاری نیا گفت: انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد، انعقاد تفاهم نامه با استانداری تهران جهت ایجاد و توسعه نوآوری پردیس، انعقاد تفاهم نامه با سازمان اوقاف و امور خیریه برای مشارکت در توسعه ناحیه نوآوری پردیس، انعقاد موافقت نامه با وزارت ارتباطات برای راه اندازی پردیس اقتصاد دیجیتال، انعقاد تفاهم نامه با شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای تازه برای ایجاد شهرک مسکونی شاغلان در پارک پردیس از جمله تفاهم نامه ها در سال 99 بوده است.
به گفته وی همچنین انعقاد قرارداد خرید 327 هکتار از اراضی توسعه ناحیه نوآوری پردیس با وزارت مسکن و شهرسازی و تصویب طرح ایجاد ستاد امور فناوری و نوآوری استان تهران ذیل کارگروه آموزش و پژوهش استان تهران به مدیریت پارک فناوری پردیس از دیگر تفاهم نامه های سال گذشته بوده است که امیدواریم به نتیجه برسد.
منبع: خبرگزاری مهر