کوالکام خاتمه گیمینگ را جدی گرفته است

به گزارش وبلاگ گل یخ، کوالکام با همکاری ریزر یک کیت توسعه تحت عنوان G3X را طراحی کرد که این مسأله نشان می دهد این شرکت بالاخره گیمینگ را جدی گرفته است.

کوالکام خاتمه گیمینگ را جدی گرفته است

طی چند سال اخیر، کوالکام در حال توسعه بخش تراشه خود بوده است تا بتواند آن ها را برای لپ تاپ ها، کنسول های گیمینگ و حتی فراتر از آن یعنی کامپیوترهای رومیزی هم طراحی کند. اما این شرکت در رویداد اخیری که برای رونمایی از تراشه پرچم دار موبایل اسنپدراگون 8 نسل 1 برگزار کرد، از پلتفرم جدیدی تحت عنوان اسنپدراگون G3X نسل 1 هم رونمایی کرد.

با ادغام قابلیت هایی استفاده شده در تراشه های مخصوص موبایل و لپ تاپ ها، کوالکام در کوشش است تا بتواند یک تراشه با هدف خاص فراوری کند تا بتواند آن ها را به شرکت های سازنده کنسول های دستی کوچک نظیر نینتندو سوییچ و استیم دک بفروشد. با آشنایی که از تراشه های این شرکت داریم می دانیم که اگر مشکل خاصی بوجود نیاید، کوالکام می تواند در این زمینه ها عالی ظاهر گردد، همان طور که در فراوری تراشه های مخصوص موبایل هم اینطور بود.

البته با تمرکز بر فراوری تراشه هایی با هدف استفاده در محصولات مبتنی بر سیستم عامل اندروید، اسنپدراگون G3X بیشتر بازار موبایل را هدف قرار داده است و از بسیاری از بازی های موجود برای سیستم عامل اندروید هم پشتیبانی می نماید. حتی پشتیبانی از سرویس های گیمینگ نظیر گوگل استادیا، Geforce Now و Xbox Game Cloud هم در آن دیده می گردد. این ایده فوق العاده ای بود چرا که شرکت آمریکایی تصمیم گرفت به جای اینکه مستقیما با رقبای قدرتمند در فراوری کنسول های دستی وارد رقابت گردد، برای آن ها تراشه فراوری کند تا بتواند به این شکل نظر مثبت کاربران را به خود جلب کند.

متأسفانه کوالکام در رویدادی که برگزار کرد از معینات فنی این تراشه قدرتمند و جزئیات مربوط به آن چیزی نگفت اما مدعی شد که این پردازنده قادر است از درایورهای قابل آپدیت گرافیک پشتیبانی کند، از قابلیت های مجذوب نمایندهی نظیر HDR-10، رفرش ریت 144 هرتز در وضوح 4K و بسیاری موارد خوب دیگر هم پشتیبانی می نماید. بنابراین شکی نیست که با تراشه قابلی روبرو هستیم، حال اینکه چه معیناتی باعث چنین عملکرد قدرتمندی می شوند معین نیست.

این طور که به نظر می رسد، اسنپدراگون G3X خیلی به تراشه های گیمینگ موبایل شباهت دارد. البته از لحاظ قدرت باید آن را با تراشه اخیر این شرکت یعنی اسنپدراگون 8 نسل 1 مقایسه کرد اما به گفته کوالکام، GX3 به گونه ای طراحی شده است تا بتواند از دستگاه های بزرگ تر از گوشی موبایل نظیر کنسول های دستی به برترین شکل ممکن بهره ببرد چرا که این دستگاه ها معمولا در خنک نمایندگی عملکرد بهتری دارند و طبیعتا وقتی از این بابت هیچ محدودیتی وجود نداشته باشد، شرکت های سازنده تراشه می توانند فرکانس هسته های خود را افزایش دهند. معمولا در محصولات این چنینی، یک فن همواره در حال چرخش است یا اینکه به خاطر میزان دستگاه، گرما به برترین شکل پخش می گردد و آسیبی به سایر بخش ها وارد نمی گردد. این دقیقا برعکس آنچه در گوشی های هوشمند شاهد هستیم است که اصلا هیچ فنی وجود ندارد. در نتیجه GX3 قطعا می تواند تجربه بهتری از انجام بازی های روز را به شما بدهد. علاوه بر قدرت بیشتر، چون میزان نمایشگر کنسول های دستی هم معمولا بزرگ تر است، به طور کلی انجام بازی روی آن ها تجربه جالب تری از آب در می آید.

اسنپدراگون GX3 تراشه ای نیست که فقط از قابلیت های گوشی های هوشمند بهره ببرد بلکه از قابلیت هایی پشتیبانی می نماید که معمولا در گوشی های هوشمند شاهد آن ها نیستیم. برای مثال پشتیبانی از موتورهای لرزشی استریو یا توانایی ارسال محتوی به نمایشگر بزرگ تر نظیر تلویزیون یا حتی هدست واقعیت مجازی را نیز دارد.

کوالکام اما در این بین فقط تراشه نساخت بلکه یک کار مهم دیگر را هم انجام داد. این شرکت با همکاری ریزر که یکی از بزرگ ترین شرکت های فراورینماینده لوازم جانبی گیمینگ و لپ تاپ و حتی کامپیوترهای رومیزی به شمار میرود، توانست کیت توسعه دهنده مخصوصی را تحت عنوان کنسول دستی گیمینگ اسنپدراگون GX3 طراحی کند. این اولین کیت توسعه دهنده کوالکام است که در طراحی آن ریزر هم نقش داشته است.

همان طور که از نام این محصول پیداست، کوالکام بیشتر این محصول را برای توسعه بازی ها یا اپلیکیشن هایی طراحی نموده که قرار است برای کنسول های بازی با همین میزان توسعه داده شوند. در نتیجه توسعه دهنده می تواند از تمام پتانسیل تراشه استفاده نموده و بازی یا اپلیکیشن را با برترین شکل ممکن، متناسب با توانایی های آن تراشه طراحی کند تا در کنسول های دیگر مسئله ای بابت اجرای آن ها وجود نداشته باشد. به همین دلیل این کنسول دستی برای فروش در دسترس قرار نخواهد گرفت و فقط توسعه دهندگان به آن دسترسی خواهند داشت.

برای آن دسته از کاربرانی که در پی یک جایگزین اندرویدی برای کنسول هایی نظیر نینتندو سوییچ هستند، کیت توسعه GX3 می تواند یک گزینه جایگزین فوق العاده به حساب بیاید چرا که از طرفی منحصرا برای کاربرانی که به بازی های ویدیویی علاقه مند هستند طراحی شده و دیگر شبیه به یک گوشی نیست و از طرفی دیگر پردازنده قدرتمندتری هم دارد و می تواند از این بابت به گوشی های گیمینگ هم ترجیح داده گردد. این احتمال وجود دارد که کوالکام سال آینده چنین محصولی را با پشتیبانی از سیستم عامل اندروید راهی بازار کند اما GX3 به عنوان یک کیت توسعه فعلا در دسترس قرار ندارد.

کیت توسعه GX3 از نمایشگر 6.65 اینچی از نوع HDR OLED بهره می برد و وضوح تصویر در آن هم +FHD است. البته میزان این نمایشگر خیلی بزرگ تر از گوشی های گیمینگ نیست اما به طور کلی میزان خود دستگاه باعث شده تا عملکرد پردازنده در آن بهتر گردد. از بابت تجربه بهتر بازی های گیمینگ هم وجود کلیدهای سخت افزاری شبیه به کنترلر های اکس باکس، آن را به انتخابی مجذوب نماینده تبدیل خواهد نمود. از جمله قابلیت های دیگر این محصول می توان به دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی اشاره نمود که به کاربران یاری می نماید مستقیما به وسیله خود کنسول به استریم بازی ها بپردازند. این کیت توسعه، از اینترنت 5G و وای فای 6E پشتیبانی می نماید، از بلندگوی چهارطرفه و کلیدهای سخت افزاری بهره می برد که می توانید آن ها را متناسب با سلیقه خود شخصی سازی کنید و بسیاری قابلیت خوب دیگر.

حال باید دید توسعه دهندگان بازی های اندرویدی چطور به این کنسول و پردازنده قدرتمندی که دارد واکنش نشان می دهند و چه بازی هایی را برای آن طراحی می نمایند. GX3 تازه در اول راستا خود واقع شده است اما می تواند در ادامه قطعا به توسعه دهندگان یاری کند بازی هایی را وارد گوشی های اندرویدی نمایند که پیش از این فقط امکان تجربه آن ها در کنسول های قدرتمند سونی، مایکروسافت و کامپیوترهای رومیزی امکان پذیر بود. شاید طی سال های آینده شاهد یک کنسول فوق العاده قدرتمند اندرویدی در حد و میزان های پلی استیشن 5 و اکس باکس سری ایکس نیز بودیم.

تراشه گیمینگ کوالکام قطعا از یک سری قابلیت هایی که در کامپیوترهای گیمینگ شاهد آن ها هستیم بهره نمی برد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به فناوری super sampling نظیر DLSS انویدیا یا FidelityFX Super Resolution شرکت AMD اشاره نمود. رهگیری پرتو نور به عنوان یک فناوری مجذوب نماینده هم نباید فراموش گردد که انویدیا آن را به همراه سری RTX 20 خود رونمایی نموده بود و همچنان هم روی آن مانور می دهد. بنابراین یک فاصله محسوس و زیاد بین GX3 و یک تراشه گرافیکی مجزا در کامپیوترهای رومیزی وجود دارد. البته که ما هم انتظاری جز این نداشتیم اما امیدواریم طی سال های آینده این فرایند بهتر و بهتر گردد تا جایی که کاربران و علاقه مندان به دنیای اندروید هم بتوانند تجربه ای لذت بخش از انجام بازی های گرافیکی مجذوب نماینده را داشته باشند.

اگرچه همان طور که گفته شد هنوز برنامه ای برای فروش GX3 به عنوان یک کنسول دستی وجود ندارد اما احتمال اینکه ریزر نسخه مخصوص مصرف نماینده این محصول را راهی بازار کند وجود دارد. این دستگاه اگر وجود داشته باشد باید شبیه به همین کیت توسعه GX3 باشد و به زودی هم عرضه گردد. حال که این تراشه در دسترس واقع شده است، بسیار جالب خواهد بود ببینیم واکنش شرکت های فراورینماینده سخت افزار به آن چه خواهد بود. آیا کوالکام در راستا سختی که قدم گذاشته پیروز خواهد شد؟

منبع: Gizmodo

منبع: دیجیکالا مگ

به "کوالکام خاتمه گیمینگ را جدی گرفته است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوالکام خاتمه گیمینگ را جدی گرفته است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید