تور روسیه ارزان: آیا نفت و گاز آفریقا می تواند جایگزین انرژی روسیه گردد؟
به گزارش وبلاگ گل یخ، خبرنگاران- تولیدکنندگان عمده انرژی در قاره آفریقا آماده یاری به تامین تقاضای اروپا هستند، اما فاقد ظرفیت و سرمایه گذاری لازم هستند.
همراه دور زمین باشید و با تور روسیه ارزان از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی روسیه گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.
به گزارش وبلاگ گل یخ به نقل از فارین پالسی، رهبران اروپایی هدف خود را برای انتها دادن به اتکای شان به نفت و گاز روسیه پیش از سال 2030 میلادی مشخص نموده اند که می تواند منجر به دستاورد های تازه ای در بازار نیجریه، آنگولا، لیبی و الجزایر در حوزه عرضه گاز طبیعی مایع گردد.
کندی چگ پژوهشگر در حوزه حقوق نفت و گاز می گوید: به نظر می رسد آفریقا در حال حاضر قابل اعتمادترین جایگزین برای تامین انرژی به کشور های اروپایی است. این اساسا فرصت بزرگی را برای کشور های آفریقایی فراهم می سازد تا وارد بازار ها شده و معاملات را به سرعت انجام دهند. منابع انرژی زیادی در قاره آفریقا وجود دارد، اما فراورینمایندگان برتر زیرساختی ندارند که بتواند به سرعت شکاف را رفع کند.
لیندا مابهنا -اولاگونجو مدیر عامل گروه منابع انرژی DLO یک تامین نماینده مستقل برق در آفریقای جنوبی به فارین پالسی می گوید: بزرگترین چالش تامین اقتصادی است.
در میانه تاکید جهانی بر توسعه انرژی های تجدیدپذیر انگیزه ای برای سرمایه گذاری خارجی در زیرساخت های هیدروکربنی آفریقا وجود ندارد. در این زمینه، نیجریه به عنوان بزرگترین فراوری نماینده نفت قاره آفریقا بر سرمایه گذاران محلی مانند بانک صادرات و واردات آفریقا به منظور تامین منابع اقتصادی جایگزین فشار می آورد. این کشور دارای بزرگترین ذخایر گاز شناخته شده در آفریقا است. تیمیپر سیلوا وزیر منابع نفت نیجریه می گوید: ما قصد داریم یک خط لوله گاز از سراسر صحرا بسازیم تا گاز کشورمان را به الجزایر و اروپا برساند. با این وجود او هشدار می دهد: هیچ ظرفیت اضافه ای وجود ندارد که بتوانیم فورا به اروپا برسانیم.
طرح هایی برای خط لوله 4023 کیلومتری گاز ترانس صحرا در سال 2009 امضا شدند. هدف آن طرح ارسال گاز از شمال نیجریه به نیجر، الجزایر و در نهایت به اروپا بوده است. با این وجود، این پروژه زیربنایی تنها در سال گذشته با کاهش اختلاف بین الجزایر و نیجر احیا شد.
الجزایر که در حال حاضر حدود 11 درصد از گاز اروپا را تامین می نماید شاید برترین موقعیت را برای سود بردن از صادرات انرژی داشته باشد. علیرغم مسدود شدن خط لوله آن کشور به اسپانیا به علت تنش با مراکش، صادرات گاز الجزایر به ایتالیا در سال گذشته 76 درصد افزایش یافت و به 21 میلیارد متر مکعب رسید و ظرفیت صادرات 10 میلیارد متر مکعب دیگر را نیز دارد. ماه گذشته، ایتالیا از قصد خود را برای افزایش بیشتر واردات از الجزایر اطلاع داد.
اتحادیه اروپا هم چنین از حمایت اقتصادی از خط لوله مدیترانه شرقی اطلاع داده که این منطقه را به میادین گازی در مصر متصل می سازد، اما با مسائل ژئوپولیتیکی با ایالات متحده روبرو شده است که در ژانویه از این پروژه خارج شد چرا که از دید امریکا سرمایه گذاری در پروژه هایی که سبز نیستند و به تقویت انرژی پاک کمکی نمی نمایند ضرورتی ندارد.
بعضی از بزرگترین تاسیسات فراوری انرژی آفریقا در مناطقی با چالش های امنیتی عمده واقع شده اند. موزامبیک سومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی آفریقا را در اختیار دارد. با این وجود، درگیری های مسلحانه در استان شاقتصادی کابو دلگادو پروژه های گازی 50 میلیارد دلاری را به تاخیر انداخته است. میادین گاز و نفت لیبی به وسیله خطوط لوله به ایتالیا متصل می شوند، اما بار ها با مشکل تحت محاصره قرار گرفتن روبرو شده اند.
مابهنا - اولاگونجو می گوید: از یک طرف کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد اعلام نموده که ما از سوخت های هیدروکربنی دور می شویم، اما واقعیت امروز نشان می دهد که برای تامین تقاضای کنونی بیش از هر زمان دیگری به فراوری نفت و گاز احتیاج داریم.
کارشناسان به فارین پالیسی گفته اند که این ایده که گاز آفریقا می تواند بلافاصله جایگزین انرژی روسیه گردد یک تصور اشتباه است. به عنوان مثال، سهمیه فراوری ماهانه نیجریه در اوپک از ماه آوریل به 1.73 میلیون بشکه در روز افزایش یافت، اما این کشور ماه ها برای رسیدن به سطح فراوری مشخص شده نفت کوشش نموده است و اعلام نموده تمرکز فوری خود را بر تامین سهمیه فعلی قرار داده است.
سیلوا می گوید: ما در حال حاضر حدود 600 هزار بشکه ظرفیت خالی داریم، اما احتیاج به سرمایه گذاری وجود برای تامین آن وجود دارد. به طور مشابه، توفیک هاکار مدیر اجرایی شرکت دولتی انرژی الجزایر سوناطراک پیشنهاد کرد که فراوری بر تامین تقاضای رو به رشد بازار داخلی و تعهدات فعلی به مشتریان متمرکز خواهد شد.
با این وجود، در درازمدت تحریم ها علیه روسیه فرصتی را برای رهبران آفریقایی فراهم می سازند تا به سرعت در زیرساخت های مورد احتیاج برای عرضه مقادیر قابل توجهی گاز آفریقایی به بازار های اروپایی سرمایه گذاری نمایند.
منبع: فرارو